Tennis Club Kerkrade

Onze tennisclub in Kerkrade is de perfecte plek voor zowel de sportieve als de gezellige tennisser. Met leden variërend van 6 tot 89 jaar oud is er voor iedereen een plekje. In de wintermaanden kun je een baan huren in onze eigen Indoor Tennis Arena (luchthal). Voor beginners is er begeleiding beschikbaar en nieuwe spelers worden opgevangen op onze wekelijkse husselavonden. Onze jaaragenda biedt diverse activiteiten waar je je voor kunt inschrijven.

bekijk onze jaaragenda

Algemene informatie

Van maandag – vrijdag is ons tennispark dagelijks geopend van 09.00 – 23.00 uur.

Op zaterdag en zondag sluit ons park om 20.00 uur.

Het spreekt voor zich dat er bij speciale activiteiten andere sluitingstijden gelden.

Van 1 oktober tot 1 april kan via reservering gebruik gemaakt worden van de Indoor Tennis Arena, onze eigen luchthal.

U kunt hiervoor reserveren via indoortennisarena.nl.

Contributie voor volwassen leden is € 180 per jaar en voor kinderen t/m 17 jaar bedraagt deze € 84.

Voor elke maand na januari wordt er € 15 voor volwassenen en € 7,00 voor kinderen t/m 17 jaar in mindering gebracht voor het betreffende kalenderjaar.

Opzeggen?

We zien je natuurlijk niet graag gaan. Daarom vertellen we je hier graag meer over de opzegmogelijkheden.

Onze club doet mee aan de voor- en najaarscompetities van de KNLTB, zowel aan de jeugd- als aan de seniorencompetities voor dames en heren. Aanmelden kan individueel of met je team bij onze competitieleider, Ralf Mulders.

Gedurende de winterperiode organiseert onze club een eigen competitie, de “Winterchallenge”. Deze is er voor leden, maar ook voor niet-leden. Hiervoor kun je je aanmelden op www.toernooi.nl.

Ben jij geïnteresseerd in tennisles?

 • privélessen
 • groepstrainingen
 • een specifiek doel (competitie, wedstrijden)

Dan kun je nadere informatie inwinnen of aanmelden bij Jorno Nellissen:

E-mail: Jornonellissen4592@hotmail.com
Tel: +31 (0)6 21 403 298

Met ons complete trainingsaanbod en voldoende clubtrainers, zijn wij ervan overtuigd dat we een compleet en passend aanbod hebben voor iedere speler.

Aarzel niet om contact op te nemen met Jorno en laat je informeren over de mogelijkheden.

Voor al onze (volwassen) TCK leden organiseren wij tijdens het buitenseizoen op elke dinsdagavond onze supergezellige husselavond. Dit wil zeggen dat we de ledenkaarten husselen van zowel nieuwe leden als ervaren spelers en van zowel dames als heren om met elkaar en tegen elkaar een leuke match te spelen.

Speciaal voor de husselavond hebben wij elke dinsdagavond banen gereserveerd vanaf 18:30 uur:

 • 18:30 uur – 19:15 uur: 1ehusselronde
 • 19:15 uur – 20:00 uur: 2e husselronde
 • 20:00 uur – 20:45 uur: 3e husselronde

Voor de goede orde: je hoeft dus niet eerst zelf een tennispartner te zoeken!

Je mag elke ronde instromen of afhaken en je hoeft je dus niet vooraf aan of af te melden.

 • Een baan kan gereserveerd worden via de KNLTB Club App. Heb je deze nog niet, vraag dan je medespeler of hij/zij je kan helpen met de registratie. Komen jullie er niet uit? Stuur dan een bericht naar secretariaat@tck54.nl.
 • Een gereserveerde baan heeft altijd voorrang. D.w.z. laat de spelers die klaarstaan dan niet wachten. Al zit je nét in de laatste game(s), speel deze dan op een ander tijdstip uit.
 • We hebben opgemerkt dat er situaties voorkomen waarbij verschillende leden twee banen achter elkaar reserveren om zogenaamd te singelen. Vervolgens wordt met/tegen elkaar gedubbeld om met elkaar twee keer zo lang te spelen met dezelfde spelers. Hoewel we begrijpen dat iedereen zoveel mogelijk wil tennissen, kan dit leiden tot frustraties bij andere leden die ook graag willen spelen. We vragen jullie vriendelijk om de clubregels te volgen en samen met je medespelers gewoon 1 uur te reserveren. Zo krijgen andere leden ook kans om te spelen en draag je bij aan een sportieve en sociale sfeer op onze club.
 • Heb je gereserveerd en kun je tóch niet spelen? Annuleer dan deze reservering (ook al is dat op het laatste moment). Zo krijgen andere leden ook de kans om jouw gereserveerde baan te gebruiken.
 • Is je reservering afgelopen en heb je een leuke match gespeeld? Spreek dan even met je tegenspeler af om ieder zijn/haar eigen helft te vegen. Als we dit met zijn allen (blijven) doen, houden we onze banen in perfecte conditie en heb je zelf ook elke keer een strakke tennisbaan.

Bestuur

Ed Heijnen

Voorzitter

+31 6 547 089 83

Harold Vanhommerig

Secretaris

secretariaat@tck54.nl
+31 6 295 238 78

Dani Heijnen

Penningmeester

penningmeester@tck54.nl

+31 6 293 458 18

Ger Heijnen

Beheer / vrijwilligers

+31 6 144 246 11

Lars Dreessen

Beheer / facilitair

+31 6 270 069 52

Ralf Mulders

Competitie / ledenadministratie

ralfmulders@tck54.nl
+31 6 118 687 39

Rutger Ghijsen

Sponsoring

+31 6 462 012 32

Geschiedenis

Oprichting TCK ’54
Geschiedenis TCK'54

De club werd op 26 juni 1954 opgericht. De eerste tennisbanen lagen op de plek van het huidige zwembad D’r Pool in het centrum van Kerkrade. Met de komst van het zwembad verhuisde de club naar de nieuwe tennis accommodatie in Kerkrade-West.

Vernieuwing tennispark TCK’54

In 2010 is de accommodatie geheel vernieuwd. De gravelbanen zijn vervangen door 7 verlichte kunstbanen (Redcourt), een miniveld en er is een nieuw clubhuis gebouwd, voorzien van alle gemakken en comfort van deze tijd.